Blogger Templates

Tuesday, April 10, 2012



Khas buat anak-anak murid Cikgu Shu :)
Buat pljr2 SEMENTAS..
( Den edit pakai picnic n guna wallpaper yang sedia ada dalam google...ngeee)

Monday, April 9, 2012

INTERIM OH INTERIM

Assalammualaikum...

Tamat interim..tamat la tugas sebagai guru sementara...tamat guru sementara ye bkn tamat jd guru :) ..cita-cita shu xpernah berakhir untuk menjadi seorang guru..Doa kan ye...Subhannaallah, terlalu banyak pengalaman yg dapat sepanjang ber'interim' ni...bermula 16 Jan 2012 - 31 Mac 2012 ber'interim' kat SEMENTAS..Sekolah Menengah Kebangsaan Taman Selayang...Best tau! Sedih pun ad! Macam2 dugaan tapi tempuhi dengan tenang...:)

'ALLAH S.W.T tidak membebani seseorang melainkan sesuai dengan kesanggupannnya'

Alhamdullilah, diberi kepercayaan menjadi guru kelas tingkatan 2 Etika..1st time jd guru kelas...excited okay!:)..Projek ceria2 kan kelas paling best..even 2 etika x pernah menang sebagai Johan tp tetap johan kat mata Cikgu Shu dorg ni sbb dapat tempat kedua beberapa minggu berturut2...:) bila tengok kesungguhan pelajar hias2 kelas,..Subhannaallah, indah nye persahabatan time sekolah sbb jelas terpancar kat wajah dorg saling sayang antara satu sama lain...siap de group 2 E bagai kat fb...dorg kata br vogue..hahaha...manisnya kenangan dengan dorg :)

Hari last sebagai guru interim yang paling sedih...sayang nk tinggalkan student..seronok mengajar..pengalaman sgt! Shu dapat ngajar 7 subjek dalam masa 2 bln stgh ni ( Science, Geografi, Sivik, Bahasa Melayu, Sejarah, PJK , Pend. Moral)..hebat x sy? ngeee...bukan kira hbt x hbt...ni la tanggungjawab sebagai seorang guru..:)saya suke..even sy adlh seorang kaunselor...sblm msuk kelas, WAJIB tuk study dl pe yg nak ajar student..ckgu faham, nsyaallah senang untuk mengajar..dan student pun senang faham..insyaallah...

'Ya ALLAH, jadikan diriku sebagai seorang guru yang ikhlas mengajar anak-anak murid ku ..dan jadikan lah tempat kerja ku adalah ladang pahala untuk aku perolehi...amin ya rabb..'

~Cinta ALLAH..Cinta RASUL~






Sunday, March 20, 2011

sbg kaunselor + kwn utk mereka..:)

KEM PENGAWAS SMKAP
bersama barisan pemimpin bestari :)

Saturday, March 19, 2011

Align Center
Conteng2 malam minggu
Salam :)
Fuyoo..Semangat (tu kata2 smgt time kem pgws SMKAPB)..:)
Ari ni lega dapat mendengar suara sahabat...thnks sahabat mdgr kata hati ak yang aku rindu!..semangat ckit nk wat report yang bertimbun tu..ngeee~ak sebagai kaunselor pelatih? seronok + pnt = mcbr!..ak mule jatuh cinta dengan kerjaya yang aku pilih..erm..lau xde report2 ni..lg ak syg ganda2...hehehehe..
Cerita sal sayang2 ni..ak ni ramai yang ak sayang..mak ayah...akak..abg2..arwah angah..adik..ramai la...ak pun syg sgt kt tunang ak...(gtl!..malu nk kata)..ak syg sahabat2 ak..lau leh ak nak wat pe je tuk org ak syg~hrp dorg bahagia...ak akan sedih lau dorg sedih..pesanan ak: sayangi la mereka slagi merka ada..:)...
Isnin ni da mule sekolah..rindu kat student2...:) rindu ngn dorg...dorg wat ak ketawa setiap kali ak tertekan...:)kdg2 bile tgok stdnt2, ak rse cm ak kwn tuk dorg..nk jumpe mereka isnin ni..jom g sek! (report xsiap g pun..pdn muke diri sndiri!)

Friday, March 18, 2011

Salam Alaik
Da lame xcoret2 kt blog ni...rse kepenatan ni program lima hari...xrse mcm cuti pung!!huhuhu...homework berlambak ttangguh! dush...padan muka ak..hahahaha...
Alhamdllh...3 program da setel...Program Simulasi dan Pengurusan...Kem Kepimpinan Pengawas..Kem Remaja Harapan..hooray!..+ Khidmat Komuniti....sonok wat program..ak hepi ngn dorg..student wat ak gelak sendiri...huhuh..ak syukur punya coursemate yang slg mlengkapi..Thanks CIKGU WANI!..sgt membantu ak..syukur Ya Allah...
Buka sekolah ni ade program lagi..program oh program...moge sesi ak pun berjalan lancar cm program gak hendaknya..Amin Ya rabb~
Time Kem Remaja Harapan (muka ak da mcm b***** kuali da)...ak belajar sumthing dr student..erti persahabatan..dorg sgt sygkan shbt dorg..ak? ak sayang shbt2 ak..tp ak xtau la dorg...
ak ngh merindui sahabat ak..erm..xtau nak mule cm ne...stp kali ak pk..ak msti ngis...moge dorg hepi n sentiasa berada dalam lindunganNYA...berpraktikal ngn baik hendaknya..Amin Ya Rabb...ak nk dorg tau ak syg dorg ..erm...(sdg menangis..:( )
Alhamdullilah..ak makin sihat..jarang da sakit2 cm dulu...badan pun makin gemuk...Alhamdulliah...maleh den nk pk nak kurus..huhuhu...
Sekian suda~ mode : ntah pe2 ntah..hahahaha...